forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Diskuze o přijímačích řady Vantage HD.

Re: Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Příspěvekod losos » 02 led 2010, 20:02

Ano, je to nádhera - a ještě větší nádhera by to byla, kdyby nebylo těch poruch..., škoda.
Mně zatím šlape jako hodinky i přesto, že jsem s ní dělal "psí kusy", když jsem zkoušel různé možnosti změn firmware a settingu...a ještě budu...
Jinak - já mám obvykle na ty různé stroje smůlu, pokazil se mi i drahý (kdysi před lety) HDD DVD rekordér JVC, za rok mi vrátili peníze a za ně jsem si koupil další dva..., z nich jeden Panasonic, a i ten se pár dnů před skončením záruky porouchal (opravili to), dále drahý TF 7710 HDPVR měl neskutečnou závadu, prodejce mi v něm dodal nesprávný harddisk (Samsung), musel jsem si koupit jiný, ten správný (3.000), potom vyměnit zdroj a potom dvakrát poslat do Antenexu na záruční opravu - vše opravili - a teď konečně funguje jako hodinky...
Případná porucha u Arivy mi tak vadit nebude, co bychom chtěli od stroje za 3.000 Kč, když i rekordér slavné firmy JVC za 40.000 Kč nevydržel víc než rok provozu, že ? Tož tak...
Ale je mi líto těch lidí, co jim Ariva způsobila potíže, škoda, výrobce by si měl asi udělat ve své firmě trochu pořádek ve výstupní kontrole...
47PFL5603D, TF 7710 HDPVR 750 GB, a od 18.11.09 Ariva 200 HD (zatím bez poruchy)
losos

Příspěvekod Saidxxx » 02 led 2010, 23:27

Musím jen souhlasit Lososi s tou kontrolou,jestli to vyrábí v Polsku nebo v (číně) tak jen držím palce aby Vás ta smula konečně opustila.
Já Fergusona moc netrápim bude jako rezerva v případě poruchy Vantage,no a občas nahrát pořad v souběhu pro manželku teda jeden na Vantovi a druhý na Fergusnovi.To pro jistotu aby se nesmazal časovač na Vantage.
Dosti jsem se polekal tou poruchovostí těch recorderu JVC, a dokonce muj oblíbený Panasonic.!!
U nás se vše šetří ,tak doufám že vydrží co nejdéle.Nenechávam ho ani ve standby,aby se nevypálil displej.Děti doma nemáme tak je jako v bavlnce. :) :D

Ta poruchovost Fergusnu mě taky trochu vadí,četl jsen na foru jak zapájel ten mikro vývod na ARIVE forum gsmobil.Musí na to být vybavení jinak není šance.Pracoval jsem s mikroelektronikou 10 let, vyráběli jsme čipové součástky o velikosti 1.5mm na 2mm a bez mikroskopu není šance.Představte si v tak malé součástce Laserem svařovat!To je prácička.Jsou technologie ktere normální člověk nechápe. ;)
Výroba pro Bosch součástky,špička co vubec znám.
Tam by se měli všichni učit kvalitu práce.Zažil jsem to na vlastní kuži!!
Neskutečná preciznost,pečlivost,duslednost,kontrola na entou a zase kontrola.Spousta protokolu a lidí kteří se musí podepsat skoro vlastní krví za kvalitu své práce.Proto Bosch firma je pro mě BUH v elektronice!!! :!: :!: :!:

Jsem nakažený touto firmou a proto neodpouštím takovým zmetkum jako je VANTAGE.
Naposledy upravil Saidxxx dne 03 led 2010, 01:01, celkově upraveno 2
Saidxxx

Příspěvekod losos » 03 led 2010, 00:36

Ano, HDD DVD rekordéry Panasonic jsou vskutku špička, vím to, znám několik typů, já měl ten starší DMR-EH 60, nemohl jsem si jej vynachválit (kromě té poruchy DVD mechaniky), umí pálit rychlostně a obzvláště mají Panasonicy perfektně vytvořený dokonalý časovač (lépe to snad ani není možné stvořit), kam se hrabe Topfield, Vantage a jiné stroje, včetně Arivy...mnohokrát jsem je doporučoval, v mém okolí jich máme asi 6, poruchu DVD mechaniky měly dva kusy...
47PFL5603D, TF 7710 HDPVR 750 GB, a od 18.11.09 Ariva 200 HD (zatím bez poruchy)
losos

Příspěvekod Saidxxx » 03 led 2010, 00:58

Zde je zajímavá mašinka.
http://www.satcentrum.com/clanky/3378/p ... rijimacem/

Jestli se to dostane na náš trh budu se o něj určitě zajímat!! ;)
Saidxxx

Příspěvekod losos » 03 led 2010, 01:04

Ano, četl jsem již tehdy...
Od té doby uplynulo třičtvrtě roku a je ticho po pěšině...
Samozřejmě, že bych se asi nechal zlákat na podobný stroj, kdyby byl k mání, ale pokud vím, tak zatím není...škoda.
Jednou budou možná běžné... - MOŽNÁ ! A možná také ne! Jde o boj mezi výrobci a autorskými právy, atd...
Svou roli hraje také cena BR disků a to, že prakticky nikdo si je doma nedokáže přehrát, protože k tomu nemá přehrávač, atd... Ceny ale klesají (aspoň u přehrávačů docela dost), takže časem, možná, kdoví...
losos

Příspěvekod Saidxxx » 03 led 2010, 01:20

Panasonic by měl postavit sat. HD PVR reciever s HDD a neměl by konkurenci.Jen ta autorská práva při nahrávání vše deklasují.Skoda věčná škoda.
Saidxxx

Příspěvekod losos » 03 led 2010, 01:33

Plně souhlasím, je to tak !
losos

Příspěvekod jarino1978 » 03 led 2010, 19:03

Nechápem jediné na tomto primitívnom fóre.... Ako sa mohol "keras" stať moderátorom tohoto plátku ?
Ten chlapec ani nevie, ako Vantage HD vyzerá a dáva tu veľmi sprosté rady, ktorým ani sám vôbec nerozumie.
jarino1978

Příspěvekod jarino1978 » 03 led 2010, 19:11

Chalani, ak chcete poradiť a vyriešiť vaše akože problémy s Vantom, pýtajte sa...

Totižto za 99 % problémov stojí samotný užívateľ.
jarino1978

Příspěvekod MirekS » 03 led 2010, 19:57

jarino1978 píše:Chalani, ak chcete poradiť a vyriešiť vaše akože problémy s Vantom, pýtajte sa...

tak ja bych se tedy zeptal - mam Vantage 7100TS posledni oficialni FW 2.57 s HDD pripojenym pres eSATA
1. proc ve vantage playeru mi nekdy jde cas 2x pomaleji (mam dojem, ze to je u nahravek z Primy HD z DVB-T) - diky tomu nelze vubec pouzit jakykoliv rychly posun, nebot ten se provede podle ukazovaneho casu a tudiz se posun provede zcela nesmyslne
2. proc ve Vantage playeru dam posun o 10 minut dopredu a ono to docela casto poskoci o 20 minut
3. proc ve Vantage playeru dam zrychlene prehravani vpred a ono mi to najednou poskoci o mnoho minut zpet
4. proc casto zatuhne obraz pri spusteni zaznamu (a stalo se to i v prubehu zaznamu - to jsem zatim videl jen jednou, ale zas moc casto nesleduji zaznam, takze ono se to muze stavat mnohem casteji, akorat kdyz to nahrava v dobe, kdy to nikdo nesleduje, tak se to nezjisti) - nahravani bezi porad dal a nahravka je vporadku, jen obraz se zastavil a po nejake dobe se tam objevi plujici logo Vantage na cerne obrazovace - nejspis nejaky sporic
5. proc to nektere USB nepozna pri zapnuti pristroje - pokud se pripoji za chodu, tak je prijimac spravne najde a jdou pouzivat (akorat je to v rozporu s pokyny v navodu)
6. proc se v nepravidelnych intervalech objevuji vypadky obrazu a zvuku pri prehravani zaznamu pres HDMI
7. proc nelze pouzit uspavani HDD, nebot pri jeho probouzeni vetsinou prijimac zatuhne a nic nenahraje
8. proc prijimac vytvori adresar s nesmyslnymi znaky na konci, ktery je pak v PC necitelny
9. proc se pri spusteni a ukonceni zaznamu vzdy rozsype obraz a zvuk - stejne tak pri spusteni nahravky, taky to zacne rozsypanym obrazem - pritom u starsich FW se to nedelo, nebo v podstatne mene rusive
10. jak ovlivnit vytvoreni nahledu, ktery se objevuje u nahravky ve Vantage playeru - preci jen porady vetsinou zacinaji se zpozdenim a tak vsechny tyhle nahledy ukazuji akorat reklamy pred tim poradem a u nahravek, ktere si chci uchovat delsi dobu me to trochu stve
11. proc spatne funguje strih - to ze trva dlouho bych jeste nejak snesl, ale to, ze se casto nepovede a skonci treba na 99% a pak je treba pouzit sitovy vypinac mi dost vadi
12. jak opravit poskozeny idx soubor - u nekterych nahravek, kdyz se pokusim o strih, tak dostanu hlasku, ze je poskozeny indexovy soubor a strih se vubec neprovede a pritom to je originalni nahravka zatim bez jakychkoliv uprav
Naposledy upravil MirekS dne 04 led 2010, 16:33, celkově upraveno 3
MirekS

PředchozíDalší

Zpět na Vantage HD-8000 / HD-7100 / HD-6000 / HD-1100