durinov píše:Ja na tvojom mieste by som ešte chvíločku počkala ... .I keď ty funkcie nie su doposiaľ funkčné na 100 percent,je snaha výrobcu o doladovanie a vylepšovanie v rámci novších firmware(zoberme si to napr.aj vantage8000s má cez mála desiatku firmware,ale aj tam je čo vylepšovať).
Dovolím si maličkou připomínku. Pokud by se jednalo o přístroj v cenové úrovni 5-8 tisíc Kč tak bych asi bez připomínek "skousl" chyby a doufal v jejich (dříve_či_později) napravení. Ale v cenové kategorii 18 tisíc(bez HDD) bych předpokládal bezproblémový chod základních funkcí a čekal bych spíš "šperkování fajnovostí" než ostraňování toho, že přístroj často "zatuhne" (mimochodem .. zatuhával dost často ve verzi 1.04, teď testuji 1.07 a vypadá to líp).
durinov píše:Teraz stručne popíšem ako si motorom nastavujem polohu daných satelitných družíc.Prvým mojím krokom je vojsť do MENU,vybrať si napr.TUNER1,Nastavenie antény,potom šípkami hore a dolu si navolím danú družicu Astra 1D-3A(navolena je tak,že je zvýraznená bielym políčkom)a šípkami z ľava do prava prejdem do vedľajšieho okna,kde sa nachádza aj políčko zvané motor,ktoré prepnem do polohy ANO ak tam je NIE,skontrolujem či je všetko ponastavované tak ako má a potvrdím tlačítkom OK.
Prosím, o upřesnění co přesně znamená ... "všetko ponastavované tak ako má" ? Používám nastavení USALS.
durinov píše:Druhým krokom prejdem na Ručné hladanie,navolím si satelit šípkami z ľava do prava Astra 1D-3A a ak chcem pridať transpordér,tak stlačím na DO Červené tlačtko(IP) a následne Zelené(pridám nový,namiesto prepísania),šípkami hore a dolu povypĺnam políčka a nakoniec to potvrdím OK.Tretím krokom je Nastavenie motoru a hneď prvé políčko zmením šípkami z ľava do prava na Pozicioner alebo usals(ešte je tam aj žiadne a diesqc 1.2),potom si vyberiem satelit Astra 1D-3A,transporder ktorý som si v druhom kroku vytvorila a stlačím Žlté tlačítko na DO(audio)(ešte predtým si môžeš nastaviť limit otačania motora pre prípad poškodenia fasády budovy) a potom šípkami z ľava do prava otáčam motorom pokiaľ sa nezobrazí signál ,keď dosiahneme ten najsilnejší opäť stlačíme Žlté tlačítko na DO (vyskočíme s funkcie manuálneho ovládania motora) a prejdeme na políčko Uložiť aktuálnu pozíciu a potvrdíme opäť tlačítkom OK.A to je hadám všetko.
Teeda, díky za podrobný návod, Zelené tlačítko pro přidání jsem neznal (nemám český návod, tak ani nevím, jestli to tam je) .. mimochodem .. nemá zde někdo český návod ? takže SUPR .. ale
Když mám nastaveno USALS tak se jiná poloha motoru stejně uloží ? S tím mi v hlavě se rodí otázka související s hláškou "motor se otáčí" .. nejde v tomto případě o pokus o jemné doladění pozice motoru ? Mám podezření, že kdybych měl mírně špatně nastavenou výchozí pozici motoru, tak jestli se VT1 nesnaží nějak dojet motorem na optimální signál a nakonec z toho zblbne..
No a abych dostál svému "kverulanství", mám ještě jeden zde zatím neřešený problém. používám zvukový výstup do BOSE LifeStyle, ve formátu PCM (nebo i Dolby Digital) a stává se mi cca 3-5x za večer, že Bose lupne, a zvuk je fuč .. Někdy pomůže vypnout a zapnout Bose, někdy ale ne, a pomůže tento postup .. 1. Změnit příjímaný kanál (myslím, že to je v případě příjmu HD). 2. Vypnout Bose. 3. Zapnout Bose (když se "chytne" zvuk). 4. Přepnout zpět na původní kanál. (manželka u této činnosti mluví dost sprostě). Jak máte připojený zvuk z VT 1 ? Respektive, máte někdo připojen zvuk jinak než HDMI ?