forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Diskuze o přijímačích řady Vantage HD.

Re: Má už někdo zkušenosti s Vantage HD-1100 S

Příspěvekod losos » 19 úno 2009, 02:23

Ahoj, celou dobu zdejší diskusi sleduji (podrobně) a dnes jsem znovu podrobně přečetl, nebo spíš prostudoval kompletně celé toto vlákno. Trochu mne totiž stále trápí, že se vám nedaří "zmrazit" harddisk.
Velice mne mrzí, že to nemohu vyzkoušet osobně, a tak se odvážím aspoň následující připomínky, protože keras přece jen nepopsal přesně, zda v Menu vše správně nastavil. Já si myslím, že ano, ale.....
Takže :
1. Timeshift je třeba zapnout na Manual (ruční řízení) a potvrdit OK. (nesmíme ovšem potom "ručně" přes DO timeshift zapnout !)
2. Auto suspend, či auto standby je třeba dát na zapnuto, to jest ON. (=automatické vypínání dát na "zapnuto")

Pak by to mělo fungovat - aspoň u osmitisícovky to opravdu po 5 min. harddisk vypne.
To je celá moje připomínka, víc k tomu nemám co dodat. Možná to na USB opravdu takto nepracuje, nevím...
Tak ať se daří, já půjdu za chvíli zase odhazovat sníh - je ho tu u nás již po pás...

P.S. - ten levný Comag SL 100 HD opravdu není nic pro fajnšmekry, kteří od přijímače vyžadují maximum informací, on je nedodá (stejně jako Topfield), ale je velmi vhodný pro běžné uživatele, kteří o "nějaké informace" nestojí. A je také pravda, že k jeho ceně je nutno připočítat cenu za CI modul Cryptoworks. Ovšem, pokud někdo plánuje koupit Diablo 2.3, tak potom je to trochu jinak a je to dobrá volba...
47PFL5603D, TF 7710 HDPVR 750 GB, a od 18.11.09 Ariva 200 HD (zatím bez poruchy)
losos

Příspěvekod Primo » 19 úno 2009, 11:37

to: keras
Ahoj nic se nedeje, zatim koukam na SD programy a HD prijde az na jare. Mam rozstelovany motor a je na zdi nepristupny a tak musim pockat az ten snih (cca 60 cisel) odtaje, abych to mohl znovu nastavit. Pak to vsechno vcetne site odzkusim, zatim by mi zbytecne bezela zaruka.
Co se tyce toho vypinani USB disku jsem trochu skepticky, ze to 1100S zvladne. Pokud se podivas na nabidku USB externich disku, tedy prodavanych kompletu i s diskem, nektere jako Sansung to ma v parametrech, ze to po case vypne, ale to je funkce jeho vnirtni elektroniky a jine to nenabizi. Mohu se ale mylit coz by byl paradoxne ten lepsi pripad.
P.S: Jeste k te siti, pokud bude videt USB disk na PC pres sit, tak nahrany program stahnes do PC po siti, aniz bys musel disk prenaset a prepojovat.
Primo

Příspěvekod keras » 19 úno 2009, 15:08

2 Losos dík za reakci... Napsals to polopaticky a máš samo ve všem pravdu. Jasně, že mám vše je jak píšeš :D

U té 8000 to je hdd pře sata (uvnitř stroje) ta kto je jiná. Zkoušel někdo zda 8000 umí vypnout externí hdd přes usb??? Myslím, ale pokud je stejný fw a pajšl tak to bude taky stejné a do usb ta 8000 bude taky posílat pořád 5V i ve standby režimu!!!
Zbývají dvě možnosti. Počkat na další fw který bude počítat i s 5min u usb disku. A nebo koupit ext. hdd který vypíná po nějaké době nečinnosti sám!!! Pokud zjistím, že mi těch 40GB nestačí (o čemž silně pochybuji - vždycky se dá něco smazat :D ) tak koupím větší (nevím jestli 2,5 či 3,5") který vypínat umí. A nebo budou lacinější (a to budou) flešky 64 nebo 128 GB a bude to... :D

2 Primo jasně po tej lance je to tak myšlené. Já ale nepotřebuji tahat nahrávky do PC, ale použít hdd v pc pro nahrávky ze sat. Ale třeba na timeshift to by byla blbost, že ano :D

Jo co ten fw na 2,5" ext. hdd v rámečku? Má cenu s tím laborovat? Asi ne co?

Sněhu je po kokot. Koupil jsem štípačku a místo vantage štípu dřevo do krbu... To je zážitek :D
Keras
keras

Příspěvekod TomB » 19 úno 2009, 15:16

však jsem psal, že mám u HD-8000S externí 2,5" HDD v rámečku a ve stanby ho vypíná okamžitě. Ale napadá mě, že by to mohl být problém i samotnýho rámečku, pokud to někomu nevypíná.
A mám i zkušenost, že některý USB HUBy při vypnutí PC neodpojí napájení USB a jiný jo.
Vzhledem k tomu, že 1100 i 8000 jsou ze stejnýho železa, tak bych čekal, že na USB se budou chovat stejně.
TomB

Příspěvekod cool » 19 úno 2009, 15:27

Vypínání hd vyřešil u showboxu houmr123,kde zdroj dává asi 300mA.Tak by to šlo i u vantage.http://www.openboxforum.cz/view ... 35&start=0
Je k tomu i demonstrační video.
cool

Příspěvekod keras » 19 úno 2009, 16:50

2 cool
"Vypínání hd vyřešil u showboxu houmr123,kde zdroj dává asi 300mA" Řešíme vypínání hdd ve standby, blbě si to napsal. Takhle to vypadá že hdd vypíná pro nedostatek proudu...

Ty vogo 4 kila za toto? To je dobrý :D :D :D Dyť je to skoro obyčejný aktivní USB hub jako např toto:
http://huby-usb.iobchody.cz/4World/4Wor ... ato|02452/
:D :D :D Akorát tedy asi umí odpojit externí napájení (i když ale primár ext. trafa je vlastně furt v síti :-) a žere pár watů-někdy i dost watů) když na výstupním usb není napětí nebo spíš signál.

Píše tam:
"Druhá vada na kráse je to, že SHOWBOX nedokáže vypnout připojený harddisk, který tedy musí být stále zapnutý, i když je SHOWBOX vypnutý."
Akorát kde bere tedy "signál" že sat. přešel do standby ??? USB má 4 piny. Z napájení 5voltů těžko to by se vypínal hdd sám (pokud by ho tedy showbox dokázal nakojit) kdyby přešel showbox do standby. A z těch dvou datových linek??? Nevím nevím... A jinej kabl tam nevede...
Showbox opravdu nevypíná (stejně jako Vantage 1100) 5V v usb???
Jedině přes nějakýho brouka detekuje tu datovou linku a když tam není signál tak to odpojí ext. napájení....Ale signál tam není i když nezapisuje nebo nečte. Jedině nějaké mV možná tam hrají roli? Že by to měl tak chytré??? Chce to změřit co tam leze.... Ale je to nějaké popletené...
Kdo tomu trochu rozumí objasněte nám to.

Ale cool děkujem za inspiraci...
Keras
keras

Příspěvekod usak » 20 úno 2009, 17:54

Mám tuto mašinku jen týden, ale vypadá to, že funguje dobře. Někdy zlobí trochu ovladač, ale jinak načítání je svižné a obraz na SAMSUNG LE40A786 velice pěkný i u SD signálu. Nahrávaní v poho akorát se nesmím po nastavení časovače hrabat v menu a něco předělat, časovač se zruší a u některých programů se změní jazyk. Skylink karta bez problémů. HDD našel taky na první šup a ani jsem jej nemusel nijak formátovat, koupil jsem WD 2,5 250 GB. Zdá se ovšem, že funguje dobře led sítě svítí stále, ale pokud pracuje tak bliká. Největší slabina tohoto přístroje je manuál, který jsem dostal navíc k 7100, ale díky forům se to dá vše vychytat, moc dík. Zatím tedy maxi spokojenost až na jednu věc, při přepínání kanálů se mi někdy stane, že v přijímači luskne jakoby došlo ke zkratu, ale vše jede jak má. Pokud má někdo další podobnou zkušenost rád bych se dozvěděl víc.
usak

Příspěvekod keras » 20 úno 2009, 19:02

2 usak
No tak konečně další...
1. Jak Tě zlobí ovladač? Popiš to.
2. "Načítání svižné" ??? To myslíš co? Bootování je katastrofa, a přepínání programu také!!! Jiné přijmače jsou daleko rychlejší...!!! (teď jsem ho ale poplival :) )
S posledním emu fw - beta2 se mi ale dost časo (o mnoho víc než s předpředposledním fw) sekne při čtení kodu ze skylink karty. Sice se pak chytne, ale prodleva tak ještě o 3-5 sec. větší :(
3. Při nahrávaní se stává mě, že když se v něm moc "hrabu" (menu nebo přepínám progr. na stejné frekvenci) tak se občas nahrávka cukne - škobrtne (ale běží dál)
Na ten timeshift vyzkoušej třeba jinej fw. A nebo napiš které položky nemůžeš předělávat ???
4. Manuál nepotřebuješ. Čeština je takřka bezchybná a menu intuitivní.... Ale za 6,5tis. jsou to děvky, že k tomu nedaj pořádnej manuál. Taky jsem držkoval! Když ale dokážou prodat 8000 bez integrovaného tichého větráku v základu co bychom chtěli.
5. Nepozoruji (neslyším) žádné luskání... Jedině by to mohlo dělat to trafo v pulzním zdroji (nebo možná i filtr. cívka) pokud při přepnutí programu dojde k poklesu (nebo navýšení) odběru tak to může hnout s plechama (jádrem) To luskání slyšíš např. i při zapnutí stroje??? Zkus ho rozšroubovat a lokalizovat ten zvuk - blomba tam není...
Zdar
Keras
keras

Příspěvekod usak » 21 úno 2009, 19:49

Tak takový frajer abych to rozšrouboval nejsem, ale opravdu to vypadá na nějaký zkrat, ten zvuk a poprvé se z toho i blýsklo. Problémy s ovladačem jsou, že někdy reaguje super na každý stisk, ale jindy můžu zase mačkat jako blázen a nic, musím tlačítko chvíli přidržet a pak to přepne, někdy zase přeskočí rovnou o dva programy.Bohužel se to nestává jen u přepínání programů, ale i u jiných funkcí a nejedná se o špatné namíření ovladače na přístroj, tomu jsem to připisoval z počátku, ale dělá to nepředvídatelně. To bootovaní je sice delší, ale pokud s tím počítáš dá se to přežít, přepínání mezi kanály se mi zdá být svižné bohužel mám zkušenosti jen s Humaxem origo od Digi a Goldeninterstárem 7700 a tyto rozhodně převálcuje. K návodu, je pravda, že je menu dost jednoduché, ale jak mám čuchat, jak udělat zálohu setingu, když podle manuálu udělám vše a hláška, úplná blbost. Hned mě nenapadlo se podívat na USB. Timeschift vůbec nepopsaný najednou to nahrávalo a ani jsem nevěděl proč, při vypínání to poprvé prásklo a to byla šupa pak už jen u přepínání kanálů. Některé funkce v menu vůbec nevím na co vlastně jsou, třeba video freeze. Nikdy jsem nebyl kdovíjaký blázen do elektroniky, takže to chci rozchodit a užívat, jen tak jednoduše. Přečtu nastavím ohodnotím vyberu to co mi vyhovuje a užívám, ale tady pokud chci něco řešit, tak musím sedět na foru, přečíst, pokud možno co nejvíc a pak zkoušet. Přečetl jsem toho dost už než jsem si stroj koupil a né jen o vantage tak mám celkem přehled, ale dost mě unavuje každou drobnost hledat na foru ještě když vím, že jsem to někde viděl, ale už nevím na kterém z těch tří to bylo.Učení DO mě taky dostalo, naprogramoval jsem to v poho, ale stisknu jednou zapnu TV po druhém stisku se přepne výstup po třetím vypnu TV, no já myslel, že to funguje jeden stisk jedna funkce a dva stisky rychle za sebou funkce druhá. Takhle se to vůbec nedá použít. Jinak je to můj mazel až na tyto zbytečné maličkosti a to, že mi poslali stříbrný místo černého. Škoda byl jsem tak natěšený, že jsem to nereklamoval. Uvidím jak to bude makat dál při delším užívání a využívání všech funkcí, zatím nebyl čas to pořádně odzkoušet. ;)
usak

PředchozíDalší

Zpět na Vantage HD-8000 / HD-7100 / HD-6000 / HD-1100