forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

VT-1 diskuze

Diskuze o novém modelu Vantage VT-1 Full HD PVR.

Re: VT-1 diskuze

Příspěvekod Paul2081 » 30 říj 2010, 11:47

Tak je to tady, první vydaná release Linuxu 01.04MLO-0. Stáhnout www.vantage-digital.com (24 MB).
Jdu testovat.
Paul2081

Příspěvekod durinov » 30 říj 2010, 12:27

Paul2081 píše:Tak je to tady, první vydaná release Linuxu 01.04MLO-0. Stáhnout http://www.vantage-digital.com (24 MB).
Jdu testovat.

Len,aby si nebol nemilo prekvapení ja som si ho stiahla a okrem lepšej podpore mutimedii v prehrávaní video formátov a hbbtv funkcie je to to isté ako klasicky RTOS softwer(tak trocha sa mi javí lepší obraz,alebo je to len zdanie).Takže žiadne zmeni v MENU a nakoniec pravopisné chyby v českom jazyku pretrvávajú,navyše sa prepínaním zobrazuje hláška "Please check your smart card CrypotoWorks V4.02.006" a to len u stv1,2,3 a markíza.
durinov

Příspěvekod Paul2081 » 30 říj 2010, 12:54

durinov píše:
Paul2081 píše:Tak je to tady, první vydaná release Linuxu 01.04MLO-0. Stáhnout http://www.vantage-digital.com (24 MB).
Jdu testovat.

Len,aby si nebol nemilo prekvapení ja som si ho stiahla a okrem lepšej podpore mutimedii v prehrávaní video formátov a hbbtv funkcie je to to isté ako klasicky RTOS softwer(tak trocha sa mi javí lepší obraz,alebo je to len zdanie).Takže žiadne zmeni v MENU a nakoniec pravopisné chyby v českom jazyku pretrvávajú,navyše sa prepínaním zobrazuje hláška "Please check your smart card CrypotoWorks V4.02.006" a to len u stv1,2,3 a markíza.

Máš pravdu, po překladu release note nic moc ale je to začátek, je to první release Linuxu po beta verzi 01.03lx
Obraz se jeví o 10% lepší (SHARP LCD 42").
HbbTV je dobrá věc, příslib do budoucna, u ČT snad konec roku nebo jaro 2011
Zatím ani ARD nenabízí v HbbTV nic moc.
Paul2081

Příspěvekod Paul2081 » 30 říj 2010, 18:55

Další poznatky:¨¨
obraz lepší ano ale u mě pouze rozlišení v HD+ D, test ČT HD přepočítáváno- stejné
Podpora WLAN O.K.
Při přijmu SK žádné hlášky jak uvádíš. Nevím
Nejde - zluté tl. webradio
Paul2081

Příspěvekod durinov » 30 říj 2010, 20:30

Záleži aký dekódovací modul a kartu používaš.U mňa fičí gital karta a Eurocam cryptoworks/irdeto modul.Zamenila som kartu za skylink a hláška(Please check smart card....) sa nezobrazuje.U VT-1s kartou gital sa táto hlaška nezobrazuje len u softweroch vantage_0104 a vantage_0106.
durinov

Příspěvekod durinov » 31 říj 2010, 08:42

Ako sa vám zobrazuje teletext?
durinov

Příspěvekod Paul2081 » 31 říj 2010, 11:42

durinov píše:Ako sa vám zobrazuje teletext?

U mě karta SKYLINK mod. CRY.....
Kontrola teletextu ČT1,2,Prima, ST1,Pro7 vše O.K
Jaké jsou tvoje problémy?
Paul2081

Příspěvekod durinov » 31 říj 2010, 12:15

Paul2081 píše:

Asi záleží cez čo púštaš signál z VT-1do tv,či scartkou alebo hdmi káblom a aký tv používaš.Ide oto,že pri scartke sa teletext zobrazí len spolovice,teda je zväčšený.
durinov

Příspěvekod Paul2081 » 31 říj 2010, 12:45

durinov píše:
Paul2081 píše:

Asi záleží cez čo púštaš signál z VT-1do tv,či scartkou alebo hdmi káblom a aký tv používaš.Ide oto,že pri scartke sa teletext zobrazí len spolovice,teda je zväčšený.

U mě přes HDMI 1.3, TV LCD SHARP 42"
Teď skouším HbbTV na ARD, Eins Plus, SAT1, zatím spuštěno jen pokročilé EPG ale je to paráda přehledné.
Jinak, ještě na německém fóru se vesměs nadává na vydaný Linux. Asi zapoměli jak dlouho to trvalo DM nebo AB Boxu než byl O.K a podporoval všechny funkce.
Paul2081

Příspěvekod Seeker » 03 lis 2010, 11:58

Zdravím (pokročilé) diskutující, měl bych tady dotaz, pokud chci při nahraném pořadu na HDD provést editaci ve smyslu výmazu nějaké části, pak se mi sice po zadání záložek na začátek a konec sekvence ona část sice vymaže, ale ne skutečně ve vztahu ke kapacitě HDD, tzn. že na onom místě už sice není reálně(vidět), ale volné místo na HDD se nezmění. Je sice hezké že tvůrci fw. tím patrně zamýšleli možnost opětovného vyvolání oné vypuštěné části, ale pokud si chci archivovat např. klipy tím, že nahrávám nonstop celý den abych je pak později editačně vytřídil tak se mi tím velmi rychle zaplní kapacita HDD. Skutečně to nejde jako např. u Technisatu označené sekvence natvrdo vymazávat, nebo to jde ale s jiným fw (mám 1.04)? Dále, a to už se mi nechce ani věřit že by soudruzi z Koreje zde udělali takovou chybu, je to, že zatímco u tv stanic jdou bezproblémově nahrávky posunovat vesele tam a zpět v různých rychlostech (včetně výborné funkce možnosti po libovolných minutách posunu dopředu) u nahráných rádií jde posunovat pouze dopředu, pokud se zmáčkne tlačítko zpět tak záznam ať se nachází kdekoliv skočí automaticky na začátek! HDD mám doporučený Hitachi 500GB kterej šlape jinak jak hodiny a je velmi tichý, jako ostatně celý přijímač, ten se navíc hřeje opravdu minimálně což je oproti předešlým modelům Vantage velká změna. Dále bych tvrdě ještě zkritizoval: za 1. je sice hezké že v menu se dá displej vypnout, ale to se týče pouze pohotovostního stavu (nesvítí čas), při provozu působí svítící displej vyloženě rušivě, za 2. není zde možnost v průběhu nahrávky onu stopnout a současně přímo neuložit, vždy musí následovat proces uložení a pak teprve výmazu, to by zas až tak nevadilo jako to, že diplej žádné rec nesignalizuje (pouze u nahráv. rádií podélnou červ. čarou), dále je podle mne zbytečně komplikovaný samotný vstup a výstup nahrávání, potažmo i přehrávání. U zmiň. Technisatu se zkrátka jenom zmáčkne jediné tlačítko, na displeji se ihned zobrazí nahr. symbol a naprosto jednoduše lze takto nahrávku ukončit či třeba vůbec neuložit, navíc nemusím ani vůbec pouštět zobrazovač (např. když se náhle rozhodnu pro přímou nahr. z rádia které právě poslouchám bez puštěné televize) což u VT-1 je víc než problematické. Jako plus bych zase naopak vyzdvihl velmi dobrou kvalitu obrazu (i zvuku !) jak v HD tak i v SD, ovšem v SD hlavně při nízkém bitrate je Technisat HD S2 přeci jen "o chlup" lepší.
Je možné, že něco z toho co zde kritizuji jde nastavit apod., ale já jsem na to zatím nepřišel, částečně i proto že jsem si s VT-1 jednak z čas.důvodu ještě dopodrobna "nevyhrál" a jednak ani nemám k dispozici český překlad, neposledně pak něco z těchto problémů možná řeší i jiný novější fw.(či doufám bude řešit), ale když jsem stáhl např. Beta verzi tak tam byla špatná čeština takže jsem se raději vrátil zpět k osvědčené a (téměř) nezamrzající klasické 1.04 verzi.
V tom Linuxu jdou už přijímat i internetové rádia?
Dík za případné rady či korekce.
Seeker

PředchozíDalší

Zpět na Vantage VT-1 Full HD PVR