od Seeker » 24 úno 2011, 12:52
Nechápu proč Korejci nedokážou vytvořit dokonalý, resp. prověřený-ověřený-bezproblémový nový firmware. Takový se mi jevil snad jen starý RTOS 1.04, smázl jsem si ho kdysi ale z flešky a jak vidím tak na downloads Vantage už není, je možnost si ho (pro sichr) ještě někde stáhnout? Jinak mám Linux 2.03 a ten má dosti much, vyvažuje to však o něco lepší (ostřejší) obraz oproti 1.04. Celkově je však celkové obrazové posouzení poněkud kontraproduktivní - obraz je nyní sice o něco ostřejší, avšak tím že má všeobecně Vantage "hrubší zrno" (větší obrazový šum např. oproti Technisatu) nevyznívá subjektivně hlavně u stanic s nízkým bitrate obraz zrovna moc dobře. U Technisatu (Digicordér HD S2) se mi taky ještě nestalo, že by mi za ty tři roky zamrzl (!), a to ani když s ním dělám psí kusy. Zato VT-1 si semtam zmrzne, jako by i v pokoji bylo -13°jak dnes venku, proto další experiment s 2.08 alespoň v současnosti raději zkoušet nebudu.
Znovu opakuju, že u tak drahého přijímače mi vadí i jiné, podstatné věci, a to že na interním HDD nejdou mazat jednotlivé sekvence v nahraném pořadu, pouze po zadání záložek přeskakovat, tzn. že nadále (i když skrytě) tam jsou a stále tak zabírají na HDD místo! Dále, u nahraných rádiových pořadů tyto nejdou plynule šipkami posunovat vpřed ani vzad, pouze číselnou klávesnicí jen vpřed, tam však absolutně nesedí udáváný čas daného čísla (např. 5 není zhruba 5 minut ale poskočí hned třeba o půl hodiny apod.). U videa zvláště u Linux 2.03 je občas nespolehlivý i zpětný obrazový posuv. Takže nahrát si nějaký rádiový audioblok s uvažovanou možností si poté vybrat a nahrát nějakou vybranou skladbu je zde prakticky nemožné, a to je tento přijímač prezentován jako špičkový sat. přístroj s multifunkčními mediálními možnostmi....O komplikovaném mazání a editaci video nahrávek ani nemluvě - např. přímé zrušení (neuložení) nahrávky zde také není možné, nedokonalá čeština (vyjma RTOS 1.04), nesmyslný ukazatel video bitrate, časté zámrzy a i další menší chyby a nedokonalosti nepředstavují v reálu tuto údajně "vlajkovou loď" zrovna v dobrém světle.
Závěrem mám ještě jeden dotaz, pokaždé při přeinstalaci zadám i původní tovární nastavení, je to potřebné nebo to není u VT-1 až tak nutné?