koso09 píše:1/ Mozem poprosit Durinova o odpoved na otazku Kostrhouna o tom subeznom nahravani/sledovani kodovanych programov z dvoch roznych druzic, prip. este aj celkom bezna kombinacia, ze oba su kodovane a v HD?
O5 nevím, jestli mám něco špatně nastavené, ale ... jak zapnu nahrávání (běží mi pouze na FW 1,04) tak dost zešedne seznam vybratelných kanálů. Myslím, že to jsou vsecky kodovane. Stejný problém je s PIP.
koso09 píše:1/ "přepínání je to v porovnání s jinými přijímači špíše dosti mizerné - až4 vteřiny (!)"
Dnes jsem se pokoušel měřit dobu odezvy přepnutí mezi SD->HD, HD->HD, HD->SD a SD->SD. Přepínal jsem na jedné družici (mám problémy s natáčením motoru a samozrejme cekani na motor je nutne, takze jsem prepinal v ramci paketu SkyLink aby se motor nemusel otacet). Vysledky jsou rozporuplne: nejdrive jsem zmeril SD->HD +- 5s (nejpomalejsi bylo prepnuti na novuHD z jakehokoli SD rekord je 9s), SD->SD <1s, HD->SD <2s, HD->HD <2s. Potom jsem prerovnal programy a provedl test znovu a SD->HD se snizilo na <2s (nevim proc, jedine, co jsem udelal bylo priblizeni progarmu SD a HD "k sobe", ale kdyz jsem zkousel i "vzdalenejsi" programy, tak bylo "pouzitelne rychle"). Pak jsem prepinal "vzdalene" i "blizke" a odezva byla stejna <2s. Pri testu jsem chvili myslel, ze to zalezi na kvalite HD programu, protoze nektere byly evidentne v dost spatne kvalite i kdyz se "pysnily" nazvem HD. Pak jsem si rekl, ze to prepinam moc rychle a udelal mezi jednotlivymi prepnutimi asi 2 minutovou pauzu = stejny vysledek <2s. Konec testu byl neplanovany, neb jsem omylem zvolil program na Thoru a od te doby jsem cca 1/2 hodiny videl jen Motor se otaci .. a NIC .. nepomohlo vypnuti, vyndani ze zasuvky, pokusy o rucni nastaveni ... az se to najednou nejak profouko".
koso09 píše:2/ "bohužel to ale neplatí o displeji při zapnutém přijímači, alespoň kdyby byla možnost ho ztlumit nejideálněji krokově)protože pokud je přijímač umístěný např. přímo pod zobrazovačem tak se hlavně ve tmě prostě musí
zakrýt aby nerušil"
Display víti dost, ale z meho pohledu je to "kosmeticky problem", ktery kdyby tvurci FW chteli, by uz neexistoval, ale realnemu provozu nevadi.
koso09 píše:3/ "nahrávání! To navíc na rozdíl od většiny jiných značek nefunguje ihned tak, že zkrátka jenom zmáčknem červené rec tlačítko ale musíme poté učinit ještě dva další potvrzovací úkony (při ukončení nahrávání také), takže je skoro nutností mít vždy zapnutou televizi "
To je pravda.
Zase abych jen nehanel, VT 1 ma opravdu kvalitní obraz. Skoda, ze to je jedine, co mohu pochvalit. A na tvou otazku, zda bych si VT1 koupil ted, odpovidam nekoupil, protoze za cenu kolem 18000,- Kč si predstavuji podstatne lip fungujici pristroj a kvalitni dokumentaci a podporou. Je mozne, ze mam vadny kus (asi stejne pujde do reklamace, nebo si nekoho pozvu, aby mi ho "spravne" nastavil, protoze nevylucuji, ze vsechny me problemy jsou spatnym natavenim), nebo mam nestastnou kombinaci VT1-motor. Z druhe strany Topfielda jsem mel taky a ten se pro zmenu se pri zahrati vzdy "kousl" .. musel jsem ho nucene vetrat a ani to moc nepomahalo, servis moc nefungoval (1x byla uznana reklamace, ktera vsak nepomohla) a VT1 jsem kupoval kvuli kvalitni TV. Je zvlastni, ze jedinej Sat co funguje mam "na chalupe" je Philips od UPC (neni HD) ale ten funguje uzasne. Kdyby udelali neco s HD kvalitou a HDD tak bych asi nevahal ..
No neporadil jsem .. ))))
Jara