forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Diskuze o přijímačích řady Vantage HD.

Re: Má už někdo zkušenosti s Vantage HD-1100 S

Příspěvekod keras » 21 čer 2009, 19:13

meklerene díky díky - tušil jsem, že se to motá kolem emulace... To je dobré to si kody čte přímo z družice a nepotřebuje ani lanku,flešku, nebo růčo... :D To jde určitě i na KD že ano? No zatím mi KD jde tak to neřeším (digi nemám). On totiš ten firmware vychází častějc ( cca 1x za měsíc) než se stačí změnit kody na nagravižnu 2. :D A tam jsou zas nové kody... A pak to zas jde pokud je mezi tím změní tak v novém fw jsou zakomponované asi. Já na KD zas moc často nekoukám takže mi to jde vlastně furt :D

Usaku Tobě dík za informace, to máš doma jak v Houstonu co??? Hjůstne máme problém :D Hezké počtení, jsi kutil Tim což...

Ale pánové už jse si všimli, že Vant má problémy u každého stroje jiné??? Jo to moc divné...
U někoho restart po "latest", u mně po "info" (to moc lidí nemělo asi), a u meklerena po "menu".... U někoho nahrávání, u jiného zase něco jiného... Proč jsou ty chyby u každého stroje jinde a nebo někdo nemá žádné??? Je to nějaké odfláklé a možná chyby v hardwaru ne? Nebo Jak to kdo má nastavené v softu tak podle toho? Jaké jsou názory?

Tož se mějte a testujte ten konečně českej 2.51. Konečně člověk ví co po něm Vant chce...
Ahoj

P.S Co digi má to cenu? Prej je tam dobrej discoveri co říkal kámoš. Jinak na skylinku 17 cz+sk programů s goot kvalitou tak digi snad ani nemá cenu ne?
Keras
keras

Příspěvekod Návštěvník (š) » 21 čer 2009, 20:25

ahoj Karasi.DIGI se dá řešit i tak že počkáš na LIDL kdy mají parabolu 80 za 350kč a konvertor 0.3dB za 120kč .Za 120kč se dá koupit přepínač na čtyři LNB a funguje to taky , nastavit ji přímo na 1 stupen ( ne na thor,zasviniš si pamět zakodovanejma hajzlama) s mírně potočeným konvertorem, je tam asi 89 procent ,to uplně stači.Rozkoduje to 163kanálu.Kvalita je horši než Skylink ale dá se to snest.Měl jsem na Diseqc přepínači pro 4 LNB jednu na motoru a ostatní na jine parabole šlo to spolehlivě.Je toho na internetu hodně k mání a článku pro vysvětlení jak to nastavit taky.Je to dobrá zkušenost a pro zvídave slušná zábava.AHOJ AHOJ.
Návštěvník (š)

Příspěvekod keras » 22 čer 2009, 15:29

Jo nastavit digi není (pro mně) problém, spíš mi šlo o to jestli já a rodina doma využije takový počet kanálů.
Ale díky opět za informace...
Střídáme nejvic stejně čt1, nova, prima, a ten zbytek spíš minimálně... Teď tu budou digitalizovat terestrial tak budu mit vlastně šizenej dvoutuner :-)
Babu pak sere když to všechno projiždím, jestli je někde něco pěknýho...no znáte to určitě z domova... Takže méně je někdy více...

Co říkáš(te) na ty problémy u každoho stroje jinde - viz nahoře...?
Keras
keras

Příspěvekod Návšrěvník (š) » 23 čer 2009, 00:09

Ahoj Karasi!Je to opravdu divne že se to projevuje každemu jinde .Ten nový fw má jinou logiku jestli se to dá tak nauvat.Příklad vyberu družici třeba Intelsat na 1w kanál AXN (číslo předvolby je 125 neni duležite )a dříve po navolení třeba Novu na č 2 na ovladači se přeplo na novu na družici Astra 23.5 a vtomto FW se přepne na program č 2 na 1w intelsat .Takže musím otevřít seznam navolit astru 23.5 a potom se mohu pohybovat v Astře seznamu.Je to jinak než jsem byl naučený dříve.Tlačítko Q.VIEV slouží na seznam sledovaných programu , po otevření a zvolení některeho programu a uzavření zobrazení se znovu pohybuji v tomto uzavřenem seznamu.Je to zase jinak.Je náchylnější na zamrznutí některych funkcí po vypnutí a znovu zapnutí je vše v pořádku.Stalo se to po neustálem testování přijimače.Pokud mu dám pokoj chová se slušně a nehapruje.Jinak to zatím nahrálo po nastavenem časovači bez problemu .Příme ruční nahrávání vyžaduje v menu nastavit HDD Standby OFF,Jinak se při přímem sledovaní obraz zasekne a nejede dáln, musím přepnuot na jiný program a potom se to znovu rozjede. Velký počet programu je pro někoho spíš přítěž protože si nedokaže vybrat a přepíná a vlastně nevidí nic.Je dobre si vytipovat co mě vlstně baví a zajímá a ostatní programy ignorovat , nebudu koukat na to k čemu mám třeba odpor.Jine je to u chlapa a u ženske taky.JInak je to v zimě jine zase v letě.To záleží na tom jaký má kdo vkus a hlavně čas na to koukat.Někdo sedí u počítače a televizi má jen jako kulisu hluku , to ovšem není dobre.Kutilove koukaj na televizi zase jen zezadu a obrazovku vidí jen o vánocích.Je zajímají jen ty dráty co z nich čouhaj.Je to těžky říci kolik programu stačí.To jistě víte sami.Vanta dáva dosti možností a proč je tedy neviužít že,to je další bod do debaty.Jinak FW vypadá slušně a potíže jsou spíš náznakove alespon u mě.AHOJ AHOJ !!
Návšrěvník (š)

Příspěvekod keras » 24 čer 2009, 09:43

zdarec kluci
2.51 - když naladíte novej program označí se jako user + číslo předvolby!!! Peklo. Musí se to smazat, zrestartovat a znovu naladit. Vesměs ale máte progr. naladěné tak se to dá přežít...
U rádia přeskakuje zvuk... Ještě že ho nepoužívám... Někomu to ale vadit může, to je horší...

Ta kompletní čeština to zase vyvažuje (menu, střihové funkce...). Restarty žádné-to je důležité když to bootuje tak hrozně dlouho .... ty vole teď jsem to měřil 25 sekund!!! Se picnu. Vedle na foru někdo psal, že to bootuje 10s! Asi nějakej fakt dobrej kus :D
Já nechávám 2.51. Ale neodpustím si to - jsou to diletanti !
Keras
keras

Příspěvekod usak 1 » 26 čer 2009, 12:27

Nazdar, tak jsme tu dva usaci,jeden návštěvník a druhý já ,když se podepíšu, protože jsem se nikdy neregistroval. FW mám zatím 24902 a jsem spokojen nic se nerestartuje, obraz pěkný a vše jede v poho. Nechci do toho zbytečně vrtat. O fergasnu jsem uvažoval před koupí vanta, ale na forech řešili tolik problémů, HDD, přehrávání FW nešel nahrát starší a další problémy, že až vant byl volbou na HD stroj a koupi.Mě šlo hlavně o obraz a ten mám pěkný, veškeré info najdu v pohodě a se vším si vím rady sám což je k nezaplacení. Jinak v práci 30% dělnasů šlo ven a nabrali 3 THP nové. Práce pořád stejně akorát je nás mín, takže mají doma mojí fotku to aby věděli jak vypadám a jsme v poho. Chtělo by to hole v ruce na šmejdy. Užijte víkend chlapi.
usak 1

Příspěvekod losos » 29 čer 2009, 19:04

No, ono je toho víc, co Vantage umí a co ostatní přijímače nezvládají...
Já osobně např. obdivuji funkci = sdílení karet pro všechny nahrávané programy. To, pokud vím, neumí žádný jiný, ale mohu se mýlit, přece jen všechny typy neznám tak podrobně...
47PFL5603D, TF 7710 HDPVR 750 GB, a od 18.11.09 Ariva 200 HD (zatím bez poruchy)
losos

Příspěvekod Návštěvník(š) » 29 čer 2009, 21:36

Zdravím tě Losos! Delší dobu jsem tě zde neviděl tak musím zareagovat Začíná se ukazovat co ve Vantovi je, jen ho musí programovat ti správní odborníci, třeba čeština pro nás meně znale Angliny je dobrá pomucka.Já mam 8000s dvoutuner a nahrávám hodně často dva programy současně, kvuli manželce.Je to konečně podle našich představ a nemusíme se dohadovat co dřív nahrajem.Chodíme oba do práce na směny tak nepříjdeme o pořady ktere sledujeme.Je to sice náročnější finančně ale nám se to vyplatilo.Protože bydlíme v kopcovite krajině a kopce jsou okolo i vice než 350m vysoke nepočítám vubec s DVB-T přijmem,necháme to na nich jestli to sem zavedou.Rozhodl jsem se proto pro centrální rozvod do všech místností ale DVB-s tedy všude satelitní příjem dnes již za babku.Náročnější jsou karty, to je zatím problem ale jdou s cenama dolu a dá se to postupně doplnit.Mám sice několik zařízení s DVB-T tunery ale zatím vyčkávají.Kvalita na pozemním vysiláni bude zatím horší dokud nebude ve vysokem rozlišení, jako např. v Praze .Rozhoduju se pro další přijímače jednak pro sebe a potom pro známeho , tak jsem se chtěl zeptat máš nějake zkušenosti s Fergusonem HF 8900 HD a Golden Interstár 9000CRCI HD. Měl jsem doma na odzkoušení Gldena GI -S 780 Xped od spolupracovníka ten ani nevěděl že to má emu a netuši co to je že to je combo taky ne .Slušná mašinka.Nástupce je GI-TS 84 CICR PVR (má USB2,0)to PVR je duležite u všech nových modelu, jen nemá zatim podporu je to škoda.Samozřejmě jsou to SD přijímače ale do vedlejších mistností bohatě stačí. Další adept je SHOVBOX 700 má to už taky USB 2,0 tak jde na nich nahrávat třeba jen na flasch disc, proto to označení PVR. Jake jsou ještě slušne přijímače mužete poradit???Dík za názory. Ahoj!
Návštěvník(š)

Příspěvekod usak 1 » 30 čer 2009, 16:49

Ferguson8900HD je hlavně dizajnově velice pěkný, ale cena a ty problémy co řešily na forech mě dovedli k Vantovi 1100HD. AZboxHD vypadal zajímavě, nabízel super funkce a dobrou cenu, ale je to linux a já již měl vanta takže jsem nezjištoval další info. Navíc ten linux mě dost děsí, jsem pro jednoduché a funkční věci. SD PRV jsou dobré shoubox, drimsky, dobrá cena a velice dobrá dostupnost informací. Fergasny zaujmou cenou, ale když jsem pročítal info o FW tak mě brali mrákoty, navíc ani prodejce moc nechválil kvalitu obrazu. Existuje ještě ferguson 8500HD, ale prý je to ořezávátko tak nevím chce to projí fora a rozhodnout, ale toho času co to zabere fuj.
usak 1

Příspěvekod keras » 03 črc 2009, 13:51

Ahoj
já měl kdysi Kaona 570ku který byl znám výborným DA převodníkem a je fakt, že v SD měl obraz dost dobrej (scart)... Pak jsem měl na čásek Ferdu 6900 a musím říct, že tehdy za 1.700,- byl suprovej. Obraz byl úplně stejnej jak ten kaon. Emu šla v poho i uni čtečka na krypťák v poho.,pvr taky OK i měl výborné a citlivé DO !!! (oproti vantovi nádhera) Byl jsem z něj nadšený a pokud bych nevzal hd Vanta tak na SD super za ty prachy. S tím fw se to dost pořešilo-nešel tam po neof. softu vrátit ofíko, ale při použití nějakého souboru to již šlo... Jako fakt ten ferda měl na 50" obraz dobrej. Myslím, že stejně z SD nic lepšího nedostanete-maximálně vynechat převodník a hnát to digitálně, ale rozdíl minimální. Tenkrát jsem řešil jestli mi pomůže u SD hdmi výstup, ale zase tak fatální rozdíl to opravdu není...
Stejně těch HD kanálu zas tak rychle nepřibývá jak mi všichni tenkrát říkali. Prej když dneska kupovat satelit tak už jedině hd, ale dát sedmičku je rozdíl oproti 1.462,- za ferdu (teď jsem se díval!) ČT furt plaší, že už brzy (prej letos v létě) bude na saťáku hd, ale kde nic tu nic. A stejně se za to zase bude muset platit :(
Na gitalu teď chtějí za hd novu dvě kila. Kdybych vzal tenkrát toho ferdu 6900 určitě by mi ještě pár měsíců (typnul bych tak dva roky) určitě vydržel.
Šlo totiš jen o psychiku !!!
"Sakra měl jsem si koupit HD, určitě by byl lepší... Mám jen SD sakra. Měl jsem jít do hd, sakra, sakra :( "
Ale teď s chladnou hlavou a s odstupem času by mi SD saťák s pvr fakt stačil...

"zámek kanálu vyřešen"
Ahoj
Naposledy upravil keras dne 03 črc 2009, 22:50, celkově upraveno 1
Keras
keras

PředchozíDalší

Zpět na Vantage HD-8000 / HD-7100 / HD-6000 / HD-1100