forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

Vantage 8000 - problém so sekaním obrazu pri nahrávaní

Diskuze o přijímačích řady Vantage HD.

Re: Vantage 8000 - problém so sekaním obrazu pri nahrávaní

Příspěvekod jiri.sztefek » 01 pro 2009, 21:06

keras píše:Hele to vypadá možná na: 1.výpadky signálu. 2. Nestíhá CPU popř. hdd a tím brzdí CPU...
Napiš jak velkou máš parabolu, kolik % signálu a kvality Ti to ukazuje.
Nepamatuješ si jaké bylo počasí když dávali ty sněženky?
Nebo když hdd odpojíš tak se kostičky nedějou? Pak to signálem nebude, bude to spíš něčím "zabržděné" CPU...
Ono pokud jste již ostatní vypozorovali, všechny tyto problémy se dějí pokud pracujete s HD. Škobrtá zvuk, kostičkuje obraz... Třeba když nahráváte HD program a do toho přepínáte kanály nebo nějak jinak jebete s přístrojem tak pak na nahrávce je všehno poznat.
Podle mého soudu, Vant jen stěží stíhá práci s HD. Je to všechno tak na hranici. I ten vzpomínaný střich je u HD KATASTROFA!!! Prostě je to slaboch. Čipset, CPU, ram, atd...
V SD je všechno docela pohoda...

Tu velikost vůbec neřeš. PVR v satelitech používá strým... Záleží jaká komprese, rozlišení, fps, atd je u videa použité...
Vezmi si třeba solidní avi (divx) film kterých se válí na internetu hodně... Pokud se ripují z DVD mají většinou velikost na 1CD - kolem 700MB. A když si ho pustíš solidním přehrávačem (VMP klasic - home cinema) z PC do TV tak "skoro" nepoznáš, že je horší kvalia. Já jsem avi vždycky odmítal, stahoval jsem celé DVD, ale nyní už stahuju jen avi (samozřejmě s dobrým rozlišením, každý to ripuje jinak-podle svého-musí se číst info o kvalitě...) a jsem spokojenej. Stáhnuté je to za chvíli a kvalita je v pohodě... Třeba dětem kreslené filmy v avi nemají chybu!!! A třeba takový rip s BD má kolem 1,5giga a je to daloko lepší než DVD...
Teď uvažuji o dobrém DVD playeru (nejlépe panasonic... :) ) který bude umět divx, několik avíček nasmažím na jedno DVD a bude pokoj. To vše protože avi přehrávané ve Vantovi je nahovno! Jeden z deseti filmů v avi hraje na Vantovi solidně, ostatní cukají a nedá se na to dívat. Kdyby si to člověk ripoval sám, tak už bude vědět jaké použít hodnoty, aby avi jelo v pohodě. Ale než ztrácet čas to znovu předělávat, bude ten player nejlepší. Mám vedle plazmy doma smolené HTPC, ale rodinka to moc dobře neumí ovládat čili player to vyřeší...
Ty vole to je dýlka. Ahoj

Rád bych připojil svojizkušenost. Mám v horní čtečce TT kartu, na digi tv emu. Kvalita a síla signálu pořád 90%. Obraz se mi seká prakticky často na digi tv, kterýkoliv program. Když přetočím na astru 23,5, mohu nerušeně sledovat kodovaný nebo FTA program bez jakéhokoli sekání. Nahrával jsem opakovaně prohramy z nova HD, opět bez problémů. Nainstaloval jsem si interní hadr přes sata, 1 TB, formát ve vantu přímo. Nemám nejmenší problém se záznamy HD, vše je nahráno bez kostiček a problémů. Myslím si, že problém byl mohl být v rychlosti hadru, mám 7200ot. HD program na flešku byl problém, asi nemá USB port dostatečnou propustnost nemám mám shit flešku.zdar
jiri.sztefek

Příspěvekod keras » 06 pro 2009, 21:31

jj, tu rychlost lehce zjistíte např. pomocí NERA... Zkušenější napište (nechce se mi to hledat) kolik by měl pro HD záznam minimálně hdd umět. Hlavně ty externí. Když bude interní a bude jen s 5400ot. to by nemělo vadit. Spíš cache jestli nechce větší... ALe pokudjá vím tak s rychlostí mají problémy flešky či karty, ale hdd by mělo toto všechno stíhat v pohodě. Samozřejmě rámeček musí být USB 2.0 - tam by mohl bejt zakopanej pes.
Taky bude nutné zajistit aby hdd neseekoval - defragmentace.

Mě už se cca potřetí stalo, že HD nahrávka spuštěná z ručního nahrávání prostě sama vypadla a po cca 1 hodině normálně pokračovala. Bylo tam hluché místo. HDD 2,5" WD pasport esen. - usb, fw 25201, signál výbornej a stabilní... Program NOVA HD.

Sráč jeden zkurvenej!!!

Spíš bych řekl, že to dělá karta resp. kontakt karty ve čtečce. Ale nevím no-při normálním sledování se to nestane nikdy, že vypadne signál. To by blblo i tak... Nevím.
Sráč.
Keras
keras

Příspěvekod Saidxxx » 07 pro 2009, 03:33

Ahoj kerasi!!Ty výpadky mám taky při nahrávání programu HD,a hlavně když dlouho běží Vanta ,asi se hřeje,někde jsem četl že u 6000 chladi přez kryt malým vetošem nějaký obvod ale to asi bude jiný problem.Mě se u 8000 stává při nahrávání dvou pořadu současně že stejné začátky jeden nenahraje a vymaže z časovače,pomuže posun o jednu minutu ,dále při zkončení jednoho z nich dříve, vytvoří 5s díru (černo a ticho)ale v sledovaném pořadu,je to katastrofa když koukáte na jeden z nahrávaných pořadu a najednou tma a ticho,tak máte pocit že přinejmenším spadly dráty do baráku.Muj názor je ten že to má na svědomí FW.Je to tak nespolehlivej vergl že začínám pochybovat že to někdy bude fungovat řádně.Na druhém tuneru po delším sledování ,to je třeba 6hod,začne obraz cukat, sekat po 5-10s, je to hruza,na všech kanálech, takže je to někde pořádně nahřáty.Tam asi pomuže to chlazení jak jsem načal.Nevim zatim nemám čas to odzkoušet.Je pul čtvrté ráno ,nejde mi spát tak jenom tak mám čas.Zdar a věřme že to svinstvo jednou zkončí. :( :cry:
Saidxxx

Příspěvekod mick04 » 08 pro 2009, 09:41

Dovolím si přidat svou zkušenost, Vantahe 8000, Skylink, FW 2.52... Síla signálu je na 88-89%, ale kvalita dost kolísá, zkoušel jsem přenastavit parabolu, dostal jsem se na kvalitu cca 85-88%. Jakmile začne pršet, kvalita klesne pod 80% a začíná sekání, hlavně u HD. Kvalita okolo 75% znamená takřka nesledovatelný program... A je opravdu jedno, jestli koukám 5 minut nebo 5 hodin (čímž narážím na zahřívání přístroje)...
mick04

Příspěvekod keras » 08 pro 2009, 19:18

čus, taky jsem laboroval se signálem. Jeden bargraf ukazuje sílu od LNB k satelitu a druhý kvalitu spojení přijmače s LNB. Pokud se pletu tak mě opravte...
Ale tím to u mě tedy nebude hoši. Já mám S=93 a Q=92 a to je dneska hnusně jak sviňa, zataženo a hustě prší. Takže si myslím, že lepší to už být nemůže. Parabola je napevno a nehne se. A podotýkám, že mám starou plechovou - jen cca 65ku!!!, porezlou a natřenou štětcem nějakým základem a stříbřenkou :D
Ale prý ty plechové jsou mnohdy lepší než ty novější duralové, prý je kvalitnější ten výlisek a tolik nedilatuje...
nevím...
Taky když koukám bez nahrávání několik hodin, nikdy se nestalo, že bych registroval kostičky kvůli signálu...
Teplotu mám taky pořešenou a mám vyndanej plast kolem zdroje kterej taky pěkně brání cirkulaci uvniř stroje. Ale 1100 je mrazák oproti 8000 - to víme všichni...
Co ten fw 2.57 nevíte někdo? Kdyžtak napište do viewtopic.php?f=10&t=253

Ahoj ahoj slovani...
Keras
keras

Příspěvekod Saidxxx » 09 pro 2009, 03:33

Zdar chlapi.Je zase po 3 ráno a zase ne a ne usnout do hajzlu.Ta práce mě jednou zabije.No já na druhém tuneru mám 120 parabolu 19 roku ALU. síla 99% kvalita 94-95% konvertor INVERTO 0,2 dB.špička v současnosti ,nemám problem v žádném případě s poklesem signálu , to už musí být ponořená do poloviny ve vodě aby klesl signál!!!!!!!Hajzl se hřeje ,to je jesný jako facka.Zatim na něj se----u!!!Doma je Fergusom ARIVA 200 HD!!!!! O víkendu jdu na něj!!! :) :D Podam zprávu ,je to malá pěkná krabička a bude v sestavě u počítače u monitoru ful HD 27",ovladač je luxusní kam se hrabe Vanta,no uvidíme co dokáže a co ne. :lol: Zdarec, jdu zkusit spát . ;)
Saidxxx

Příspěvekod Radus » 11 pro 2009, 16:46

Zdravím, mám Vantage 8000TS (sat.+ pozem. tuner) + integrovaný 500GB HDD Seagate Pipeline, karta CS Link a neof. fw. Mám podobné problémy jako popisuje bill9970 na tomto fóru:
http://www.cssf.cz/showthread.php?t=33371&page=4
http://www.cssf.cz/showthread.php?t=32159&page=25
tj. při nahrávání jen jednoho kódovaného satelitního programu dochází k sekání – zamrzání obrazu. Pokud nahrávám nekódováný program – např. Óčko tak se sekání neprojevuje. Zkoušel jsem i jinou kartu CS Link, použít dekódovací CAM modul Cryptoworks a tyto verze neof. Fw: 2.49, 2.52, 2.53 a 2.55. Přišel jsem na to, že když použiji CAM modul Cryptoworks tak problém zmizí.
Přikláním se k názoru billa9970 v tom,že je nějaký problém v komunikaci s čtečkou karet, pokud kódovaný program jen sledujete tak je to OK, ale pokud ho i nahráváte, tak se projevuje sekání. Když jsem měl CAM modul tak jsem nahrával z pozemního tuneru + nahrávání NOVAHD ze satelitního tuneru + Timeshift NOVAHD a tohle všechno běželo normálně bez sekání.
Teď mám v receiveru neof. fw 2.55 (bez CAM modulu) a zdá se, že problém zmizel, další věc ale zůstala a to: někdy se obraz jakoby cuká (jakoby byl zpomalený). Dělá to hlavně při živém vysílání pořadu Sama doma na ČT1 v SD rozlišení (v HD jsem nezkoušel) a pozoroval jsem to i při Superstar tuto neděli 6.12. na NOVA HD – asi 10 minut po spuštění to přestalo. Projevuje se i když nenahrávám a Timeshift je vypnutý. Nevím jestli tohle zmizí když použiji zase CAM modul – chystám se to od zítřka otestovat.
Můžete prosím někdo vyzkoušet, jak se chová Timeshift když provedete tohle: je zapnutý Timeshift, po nějakém čase se vrátíte zpět v záznamu a spustíte ručně nahrávání - chcete něco co je v Timeshiftu uloženo nahrát jako normální nahrávku, ale ne od začátku Timeshiftu. Mě se začne vždy nahrávat začátek toho co je v Timeshiftu ať nastavím jakoukoliv pozici v Timeshiftu, vždy je to od začátku. Je to vlastnost nebo dělám něco špatně?
Prosím o vaše reakce. Díky
Radus

Příspěvekod keras » 17 pro 2009, 18:46

Jak to tak čtu, zlata ariva za trojku!!! :D
Keras
keras

Předchozí

Zpět na Vantage HD-8000 / HD-7100 / HD-6000 / HD-1100