forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Diskuze o přijímačích řady Vantage HD.

Re: Má už někdo zkušenosti s Vantage HD-1100 S

Příspěvekod losos » 02 úno 2009, 14:24

No, nevím, jestli jsem tě "tahal za uši" (trochu jsem tlačil na pilu, to je fakt), ale vskutku jsem losos z TVFreaku...
Škoda, že ti to ten harddisk nevypíná. U té osmitisícovky to opravdu funguje. Osobně jsem to vyzkoušel.
Tak trochu tenhle nový přijímač sleduji, protože dobrá cena láká...jen to nesmí mít ty nedokonalosti.
A mám i dotaz - jak je to s přetáčením nahrávky ? Jaké se dají použít rychlosti tam a zpět ? Má to "lištu", na níž lze rychloposuvem najet na požadovaný čas v nahrávce ? Má to tlačítka na skok kupředu a dozadu dejme tomu o naprogramovaný čas ? (Třeba o 1 min ?).
Také mne zajímá, zda spolupracuje s modulem Diablo. Asi je ti známo, že na něm momentálně "jede" asi dvacet HD programů....
To zatím stačí, možná časem budu mít dotazy další.
Zatím přeji hezký obraz a dobrou pohodu při zkoumání stroje...
47PFL5603D, TF 7710 HDPVR 750 GB, a od 18.11.09 Ariva 200 HD (zatím bez poruchy)
losos

Příspěvekod keras » 02 úno 2009, 14:46

No tak nazdar slovane :-)

Rychlosti tam i zpět: 2,4,8,16,32,64x
Lištu to má, jde tam jezdit skokovým posuvem i tím rychloposuvem...
Tlačítka na "skok na čas" jsem nenašel... No vlastně tl. tam a zpět (rychlosti násobky 2) je na hlavním panelu přehrávače a po najetí do menu (úplně pravé tlačítko v přehrávači-funkce střihu) se dá ještě křížem taky jezdit tam a zpět- to je asi ten rychloposuv-při delším stisku to jede rychlejc...
Ale tím rychloposuvem to je v pohodě... Při delší nahrávce se dá rychle dostat na požadovaný čas...
Diablo nevím-nemám...
Pokud je tam ve všech stejný fw tak to musí být stejné???????????????? Co? Vše se podle mně odvíjí od verze fw. Preferuju předposlední kvůli češtině - jako asi všichni...
Tak čau

P.S. To vypínání HDD je v tom firmu asi děláno přímo na interní přes kšandu... Na USB prozatím pozapomněli... Podpora se zatím jeví dobře oproti jiným značkám, doufejme že to napraví...
Až se osmělím tak to rozšroubuji-třeba tam bude taky pata rozhraní nebo sata... :D Co je v osmitisícovce? Serial nebo paralel???
Keras
keras

Příspěvekod keras » 02 úno 2009, 18:38

Ty vogo!!!
Přečtěte si:
http://www.parabola.cz/forum/topic-31077/
Pan "technikTKR" by zasloužil přes ..... To je ale PAKO!!!
Také jsme chvíli váhal, také mám jen HD ready, taky mám hloubějc do kapsy, ale ten rozdíl v obraze i u SD je sakra! znát. A to mám 50PX70EA která má upscaling dobrej...
On také zapomněl na D/A a A/D převodníky které se vlastně vynechaj... Prostě to funguje!!! Obraz SD je na HD přijímači (alespoň na vant.) sakra lepčí!!!!!!!!!!!!!!
Že já vůl jsem váhal..........
Keras
keras

Příspěvekod keras » 02 úno 2009, 20:26

Si tady kecám sám...
JEŠTĚ DVA DOTAZY:

1. Myslíte si jestli má cenu investovat do pořádného hdmi kabelu nebo ten co je s vantage přibalený je OK ??? Zkoušel někdo HD vantage spojit jiným, leším, hdmi kabelem??? Bude to znát????????????????

2. Jak Vám funguje funkce PIP (na jednom transpondéru) ??? Na 1100 dám PIP, naskočí vpravo nahoře menší okno se stejným kanálem, pak dám OK kde svítí možnost výběru kanálů ne stejném transpondéru, přendám to na jiný nabízený kanál, ten se přepne do hlavního obrazu a normálně běží se zvukem, ale ten původní kanál ve zmenšeném okně je stopnutý a nejde rozběhnout... :( :( :( Měl by taky běžet ne ??? (zkoušel jsem i čekat, ale nic...)
Keras
keras

Příspěvekod pavel33 » 03 úno 2009, 14:49

Mě ani nic nenaskočí, když zmáčku PIP, tak mi jen blikne obrazovka :x a zvolenej program běží vklidu dál v celém okně

keras píše:2. Jak Vám funguje funkce PIP (na jednom transpondéru) ??? Na 1100 dám PIP, naskočí vpravo nahoře menší okno se stejným kanálem, pak dám OK kde svítí možnost výběru kanálů ne stejném transpondéru, přendám to na jiný nabízený kanál, ten se přepne do hlavního obrazu a normálně běží se zvukem, ale ten původní kanál ve zmenšeném okně je stopnutý a nejde rozběhnout... :( :( :( Měl by taky běžet ne ??? (zkoušel jsem i čekat, ale nic...)
pavel33

Příspěvekod keras » 03 úno 2009, 15:16

Čau Pavle,

Tak jsem ho nakonec koupil, hurá viktoria....!
To je divný, že Ti nic nenaskočí... Máš přece taky 1100... A i stejnej fw-ten předposlední...??? Mě jde, ale druhej program je zmraženej...
Jo spíš si myslím, že to děláš blbě! Zmáčkeš PIP, ona blikne obrazovka a nic...Ale pak musíš dát OK a vybrat jiný program (svítí jen ty na stejné frekvenci-transpondéru), no najedeš na jinej, opět potvrdíš OK, a pak teprve Ti naskočí "obraz v obraze" a v tom malém okně máš ten původní program... Jde Ti to tak? A běží Ti ten obraz (samozřejmě bez zvuku) v tom malém okně? Nebo je zmrzlej???
Zkus to a dej vědět...Dík

Jo a ten HDD je seriovej - už jsem to našel v návodu od vyžších modelů...
Keras
keras

Příspěvekod losos » 03 úno 2009, 18:21

Pro keras
díky za podrobnou odpověď na mé otázky, představ si, že jsi již DRUHÝ!!!!!!! člověk, co uznal, že HD má smysl. "Je nás mnógo !" Mně to nevadí, že je nás zatím málo, ale ZÍTRA BUDE LÍP... nám, kteří již máme příjem HD obrazu, je to zcela jasné, ale přesvědčit o tom další, je asi opravdu dost obtížné. A to hlavně ze dvou důvodů - prvním z nich je nedostatek českých HD kanálů, druhým je cena sat. HD přijímačů.
To "obrovské" množství českých HD kanálů samozřejmě nemůžeme sami ovlivnit, ale můžeme se snažit potencionální zájemce o sat. příjem informovat o kvalitách HDTV a také o satelitních HD přijímačích za přijatelné (=nejnižší ceny).
Já vím, tady je fórum o Vantage HD-1100 S, ale tento sat. HD přijímač se mi, bohužel, do mých rukou ještě nedostal (čehož srdečně lituji), a tak o něm nemohu napsat ŽÁDNOU zprávu, která by fandy potěšila, či naopak zklamala....
Ale - dnes jsem celý den věnoval uvádění do chodu zcela jiného sat. přijímače, a stálo to za to ! Do této větve to však nepatří a tak to naleznete jinde..., Šlo o Comag SL 100 HD/PVR (který se prý dá koupit za 100 € - a už to vidím, jak jsem vám "nadělal chutě" předem !). Později zde snad doplním, kde o něm podám zprávu...
Té informaci o ceně 100 € se u nás na Valašsku říká něco jako "BÁC HO"....
Tak hezké sny a hezký obraz všem...
47PFL5603D, TF 7710 HDPVR 750 GB, a od 18.11.09 Ariva 200 HD (zatím bez poruchy)
losos

Příspěvekod keras » 03 úno 2009, 19:48

Nazdar lososi

No tak vidíš, neměl si ze mně zezačátku dobrý pocit když jsem se objevil na freaku a pěkně ste do mně šili !!! Třeba Jarin, to je dílo !!! :D :D :D Zas takovej neználek ale nejsem, neboj se.... Prošlo mi rukama taky už "pár" věciček... No obraťme list... Pokud budeš chtít něco z 1100 vědět (kromě sítě, na tu se asi vyprdnu - zase samý nastavování a tak...takto se skylinkem je to v pohodě!) tak se zeptej rád osvítím zbytek váhavých jak si hezky napsal. Jo co ten technik z paraboly to je strejda..... že jo??? :D

Jo jak si psal, že je málo českých HD kanálů...
Třebas čt1, čt2, čt4, čt24, prostě všechny čétéčka...si kolikrát říkám, že už by začali pokusně vysílat HD? :D Maj taky vynikající obraz na to že je to "jen" SD tak je sakra dobrej a je dobrej proto, že maj výbornej dat. tok, že to je přes HD přijímač a hdmi spojením!!! To ten technik nikdy nepřizná!!! Ale je to fakt. Ten SD obraz je také výbornej!!!

Nekecej eselko hd comag?????? Na ten jsem koukal než jsem koupil vantageho... Je tady v čr zhruba za 4,5 tis... Jenomže ještě za litr modul na čeklink... To je 5,5tis. A nikdo mi o něm nebyl schopnej nic říct tak jsem raději vsadil na jistotu!
Tak myslíš, že jsem prohloupil s t tím 1100 ??????????????? (jediné co mě na tom sere je že ja to hrozně malej parchant! Kdyby to dali do 360-370mm široké krabice tak by to nemělo chybu!!!)
Jakej je ten comag sakra piš piš piš.... Jsem lačnej na informace... Jakej má upskaler??? OK ??? Co obraz ??? Co epégéčko??? Piš sakra !!!! A piš sem. Ono je to jedno... Tady chcípnul pes a nikdo to tu nehlídá. Už jsem je 2x prosil na kolenou ať přidají HD vantage 1100 do nadpisu threadu a myslíš, že se něco děje ?
Tak to napiš klidně sem. Několikrát ten název comag sl..... ZOPAKUJ a kdo bude chtít tak si to tu přes gugla najde !!!!!!!

Jo prosím Tě co s tím HDMI kabelem ???? Je ten od vantagů ok? Má cenu investovat litr do lepšího???? Já si teda u obrazu z novy jenom mlaskám. Už je kvůli tej nově a těch 30% ty prachy stojí za to! Lidi SLYŠÍTE? Fakt jo... Ta hlasatelka v půl osmý ve zprávách ty vole to je třída. Ty vole to je obraz!!!!!!!!!!!!!
Už si ani neumím představit, že by mohl být ještě lepší když dám leší hdmi kabel...Což?
Tak se měj a HD sakryš všem !
Keras
keras

Příspěvekod losos » 04 úno 2009, 01:12

Jen krátce :
Lepší HDMI kabel by mohl mít možná význam v případě používání BR-přehrávače pro disky s vysokým datovým tokem. Jinak asi ne.
Na satcentrum.com má o Vantage HD 1100 S vážný zájem rastino7 - viz vlákno "pre sobola"... Možná bys mu mohl píchnout...navštiv ho, atd...
Je tam také něco o tom Comagu...a i jiné "zajímavosti".
losos

Příspěvekod pavel33 » 04 úno 2009, 08:36

Čau Kerasi,

tak jsem rád, že jsi ho koupil, myslím, že jsi neprohloupil :D , všude píšou, že má nejlepší upscaling, shodlo se na tom hodně lidí a je kvalitně provedený (viz Zorbas), narozdíl od jiných, třeba AZboxy atd. To s tím PIP jsem ještě nezkoušel, jsem teď v práci, četl jsem od majitelů 8000, že i oni mají s tím PIP problémy a že se to snad odladí v dalším fw, tak jsem do toho blíže nešťoural, protože to stejně není funkce kterou bych využíval :P .

Proč ti vadí, že je to takovej prcek? Alespoň se ti vedle něj vklidu vejde externí HDD. Já budu tenhle týden objednávat 2,5" Samsung HM320JI, který má s Vantage bez problémů fungovat a nějaký externí box s USB+e-sata

Ten HDD je serijovej, to jsi našel jen v návodu, nebo jsi ho rozšrouboval? Že bych ho napojil rovnou přes e-sata, alespoň by mi zůstalo USB volné na sotcamy a fw :)

Čau

keras píše:Jo spíš si myslím, že to děláš blbě! Zmáčkeš PIP, ona blikne obrazovka a nic...Ale pak musíš dát OK a vybrat jiný program (svítí jen ty na stejné frekvenci-transpondéru), no najedeš na jinej, opět potvrdíš OK, a pak teprve Ti naskočí "obraz v obraze" a v tom malém okně máš ten původní program... Jde Ti to tak?

(jediné co mě na tom sere je že ja to hrozně malej parchant! Kdyby to dali do 360-370mm široké krabice tak by to nemělo chybu!!!)

Jo a ten HDD je seriovej - už jsem to našel v návodu od vyžších modelů...
pavel33

PředchozíDalší

Zpět na Vantage HD-8000 / HD-7100 / HD-6000 / HD-1100