od Shefca » 24 zář 2009, 20:15
Tak už mám Vantage 7100 doma. Měl bych k němu pár dotazů a vzhledem k tomu, že je to takový mišmaš, nechci zakládat nový topic a píšu to sem:
1. Mám problém s naladěním rádií. Na starém receiveru to se stejnou kartou bylo v pohodě, ale Vantage mi u většiny stanic (které by měli být se Skylink kartou dostupné), hlásí, že hledá signál. Občas se chytí ČRo Leonardo nebo D-Dur, ale třeba Radiožurnál nikdy. Jako čert to vem, nemám satelit kvůli rádiu, ale celkem mě to zarazilo.
2. Nahrávaní - tady bych upozornil, že jsem ještě nepořídil HDD, ale zkouším to jen se 2 GB flashkou, na kterou nahrávát jde, takže ačkoliv je mi jasné, že je to řešení nedostačující, v principu by na odhalení much mělo fungovat. Přímé nahrávání funguje bez problémů, ale když si nahrávání načasuju (ať už manuálním zadáním času nebo přes EPG) nenahraje se nic. Snad je to tou flashou, ještě to vyzkouším s HDD, ale jak říkám, přímo nahrávat na ni jde, tak nechápu, proč by nefungovalo časování. Navíc když si teda nastavím timer pro nahrávání a vypnu mašinu do StandBy, tak ta se v čase začátku nahrávání zapne, přesto nic nenahraje.
A s tím souvisí ještě jeden problém. Když se receiver kvůli timeru zapne ze standby modu, tak se po plánovaném ukončení jaksi zapomene vrátit do StandBy. Snad je to tím, že to nahrávání neproběhlo v pořádku...
3. Jak nahrát klíče do přehrávače? Přes VantageMaker 2.4 jsem si stáhnul klíče, ale teď nevím, jak je z flashky dostat do Vantage. Napadlo mě, že to bude přes nějakou položku v menu Sotfware Manager, ale tam si moc nejsem jistý přes kterou. Zkoušel jsem dvě, které mě napadly , že by to mohly být, ale nezafungovalo to. Pak mě napadlo jen zapojit flashku a zapnout Vantage, že by si je mohl stáhnout automaticky, ale to se taky nezadařilo.
Ještě jsem měl jeden dotaz, ale teď si za boha nemůžu vzpomenout, co to bylo, tak to sem kdyžtak dopíšu později.
Jinak bych ještě rád slyšel, jaky máte názor na kvalitu ČT HD. Zatím jsem tam ještě neviděl nic, co by běželo v nativním HD a jejich upscaler asi neupscaluje o nic líp, než moje televize. Fakt nepoznám rozdíl mezi normálním ČT a ČT HD. Byl jsem docela rozčarovaný, když jsem to prvně spuslit. Pak jsem si ovšem spravil náladu, když jsem přepnul na Nova Sport HD a zrovná tam měžel záznam z Premier League. To mě hned ujistilo, že HD receiver byla fakt dobrá investice.