prochazka píše:Když nahrávám např. z T1 program NOVY, tak mi na T1 fungují jen programy tohoto transpondéru a to samé na T2 a nekodované CT 24 a NOE ,ale už ne CT1 CT2 a Prima. To se týká i dalších transpondérů. Prosím o radu kde dělám chybu.
Když se na tuto větu dívám znovu a znovu, musím zopakovat mou první poznámku, že je to věta (dotaz) dost nesrozumitelná, dá se chápat různě...možná v ní chybí slovo současně asi takto ?
"Když nahrávám např. z T1 program NOVY, tak mi na T1 fungují jen programy tohoto transpondéru a SOUČASNĚ to samé na T2 a nekodované CT 24 a NOE ,ale už ne CT1 CT2 a Prima."
Každý z tunerů, je-li správně zapojený a správně naladěný, se MUSÍ chovat ZCELA SAMOSTATNĚ, pokud nejsou propojeny LOOP OUTem..., což může být buď přímo fyzicky mezi F konektory, a nebo v tom Menu, kde se nastavuje LNB...(jak jsem již napsal v předchozím příspěvku výše).
Pokud je vše správně, potom lze z tuneru č.1 nahrávat z jednoho transpondéru a další transpondéry jsou u tohoto tuneru v té chvíli nedostupné - současně u tuneru č.2 jde vše volně naladit bez omezení, ovšem jen do té doby, než začneme nahrávat něco i z tohoto tuneru. Potom se bude chovat také tak, to jest, budou přístupny jen ty programy, které jsou na transpondéru, ze kterého se nahrává, ostatní jsou rovněž nedostupné. Tak je tomu u Topfielda, jak je to přesně u Vantage, nevím, možná platí pravidlo o polaritě (V nebo H), ja uvádí výše návštěvník...
Zde připomenu jednu diskuzi z TVFreaku, kde je uvedeno, že Vantage prý umí nahrávat z jednoho transpondéru i více programů najednou jak u tuneru 4.1, tak současně i u tuneru č.2 třeba z téhož, nebo z jiného transpondéru, také více programů najednou... Je to tak ?
Jarino1978 tam píše :
"Na Vantage HD 6000/7100 je možný záznam naraz zo 4 SD programov z 1 TP ( rozumej z 1 frekvencie ), čiže napr. na jednej frekvencií vysiela CT1, CT2, CT24, CT4, takže je možné nahrávať naraz všetky tieto programy. Pri modely 8000 je možný záznam aj z 2 rozdielnych frekvencií, pretože je to model s dvojitým tunerom, čiže je možné nahrávať naraz záznam z 2 frekvencií ( napr. 1. frekvencia CT1/2/24/4 + 2. frekvencia markíza, Joj, Ta3 ). Nahrávať sa dá cez USB 2.0 ( asi najbežnejšie ) , alebo cez e-SATA ( menej používaný ). "