keras píše:jiri.sztefek píše:Jinak s vantem 8000 HD a otáčecí parabolou mohu nyní po upgradu své hlavy u odborníka v základech poradit, pokud bude mít něěkdo zájem.
Hlavně sem pak napiš jak hodí novej motor, jak si spokojený, jaký fw je pro motor ok, jak se nuluje poloha, jak dlouho se čeká při přetočení např. z cigi na 23,5°- mě osobně toto na motoru velmi odrazuje, ale třeba se pletu?
Můžeš sem v základě hodit postup a návod "jak s motorem" (když je tedy návod na prd) ať je to srozumitelné pro všechny co o něm uvažují...
Děkujeme.
hodně záleží,s jakým motorem pracujete. Měl jsem původně SM3D12, který se prodává s AB DSR přístroji. Jelikož mi nefungoval, telefonoval jsem s odborníkem, se kterým jsme postupnými kroky vyloučili chybu něčeho jiného, než je motor. Tak jsem koupil nový. Doporučen mi byl SG2100. U něj je potřeba ladit vše přes tuner 2, nastavi v menu otáčení motoru přes pozicionér, zvolit družice, které échcete tímto způsobem naladit, poté ručním posunem pomocí šipek, které jsou v menu zobrazeny, nakrokovat půarabolu na zmíněnou družici, což je viditelné na zobrazení síly a kvality signálu.Poté uložit pozici satelitu a naladit programy. Postup se opakuje u další družice. Měřil jsem dobu otočení paraboly z digi tv na astru 23,5, trvá přibližně 18s. Verzi fw mám předposlední, tedy 02-51-01 z června 09. Musím ještě poznamenat, že já jsem koupil motor Optibox DM3800, který má kovový pohon. Bez problémů jsem naladil Astra 19,2...23,5...Hotbird 13E...Thor 0,8W. Více jsem nestihl. Ladit lze přes T1 i T2, přes USALS nebo pozicionér. Rozhodně kombinaci s vantem 8000S doporučuji.