forum.vantage.cz

Podpora přijímačů Vantage

Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Diskuze o přijímačích řady Vantage HD.

Re: Zkušenosti s HD-1100 S + také zkušenosti s externí HDD...

Příspěvekod forestak » 15 říj 2009, 15:02

Díky za reakci. Co se týče toho Opticumu, tak s tím, že ho mám 3 týdny nemám problém, pokud jde o vrácení. Je to totiž tak, že rodiče mojí ženy mě požádali, abych jim vybral HD satelitní přijímač. Zvolil jsem Opticum, protože jsou dost nenároční a hlavně to chtěli levně. Do konce října mají smlouvu s Digi TV, takže jim běží nějakej jejich přijímač. Toho Opticuma mi prozatím na moji žádost půjčili, abych si ho osahal, s tím, že až přejdou na Skylink, tak jim ho vrátim. Anebo jim koupím nový, pokud si ho budu chtít nechat. Takže ideální stav, zjistil jsem, že mi nevyhovuje, proto sháním něco jiného. S tím Vantem jsi mě potěšil. Myslím, že mám horkého kandidáta...
forestak

Příspěvekod keras » 15 říj 2009, 18:56

No tak to máš dobré!!! Co by za to jiní dali, že ano...
I když já na Vanta solím jak sviňa a jsem notoricky znamý hledač chyb, tak je to doma ale miláček a mohu ho doporučit. Ty fw se fakticky zlepšují a jednou z něj bude supr stroj... Už s tim 2.5201 jsem vcelku spokojenej a jak si ostatní určitě všimli - držím hubu!
Teď už koukám, že je fw 2.54. Víte něco někdo kluci??? Pište.
Zdar
Keras
keras

Příspěvekod keras » 19 říj 2009, 16:50

Ty vole kamarádi:
Ferguson Ariva 200 - to je nářez!!! Za 3,5tis nemám slov.

Edit 23.10.:
Tak co Ferguson? Žádné nadšení a dojmy?
Keras
keras

Příspěvekod Markus » 25 říj 2009, 18:36

Dobrý den
prosím o radu.Neví někdo jaké soubory přehrává externí HDD.Zkoušel jsem avi soubory,film se načetl a spustil se.A asi po 5 vteřinách se vrátí na začátek a jede znova.A to celé pořad dokola.Pokud film posunu o kousek dál,tak zase asi po 5 vteřinách se posune na tu část kde jsem ho přesunul.Jako by se nechtěl načítat dál.Dělá mi to i na flash disku.
Markus

Příspěvekod keras » 01 lis 2009, 22:08

markus přečti si viewtopic.php?f=10&t=243&start=10
Zkoušel jsem taky avi...
Třebas musí mít to avi nějaké parametry (bitrate obr.+zvuk, rozlišení, atd...) Nevím... Neni to v návodu?
Keras
keras

Příspěvekod Saidxxx » 03 lis 2009, 23:16

Určitě to sem nepatří ale nemužu si pomoct, Ferguson Ariva 200 HD stojí na netu už jen 3250,-Kč.Na pokusy zajímavá cena co říkáte kutilové?? Zde -- http://www.satelitni-komplety-shop.cz/f ... p-332.html :roll: :D
Saidxxx

Příspěvekod Luboshak » 09 lis 2009, 13:58

Zdravím,

byla to fuška, ale přečetl jsem celou diskuzi :-). Vybírám HD receiver, nejdřív jsem narazil na Ferguson Ariva 200, je levný, ale jak jsem se dočetl asi má problém se spolehlivostí. Pak jsem koukal na Opticum, taky jsem narazil na dost příspěvků s popisovanými problémy a pak mě zaujal Vantage 1100s, ale ten je nejdražší. Taky jsem při čtení tohoto fóra nabyl dojmu, že si s ním moc klidného sledování TV neužiju, pořád nové fw a ladění apod.
Sakra, pánové, rád bych koupil nějaký HD přijímač, do kterého strčím skylink a užívám si krásného obrazu a zvuku a občas něco nahraju na externí HDD nebo flashku. Třeba si na měsíc předplatit programy a nahrát filmů a dokumentů co se na disk vejde a pak to rok sledovat (stejně se ty programy celý rok opakují). Nechci trávit mládí hrabáním se v satelitu. Bude ten Opticum v pohodě? Nebo mám připlatit a koupit Vantage? Ale jaký fw pak do něj, aby mě neotravovaly různé chyby (např na epg jsem zvyklý z technisatu a to je paráda, rád bych, aby to bylo stejně user friendly jako u něj, to se týká celkové obsluhy).

Požadavky:
Použití skylink bez nutnosti nákupu modulu
skvělý obraz i zvuk (HD i SD)
user friendly
bezproblémové nahrávání na externí hdd nebo flash
při nahrávání možnost sledovat jiný program (jde sledovat i nahrávat kódovaný?)
bezchybné epg
nízká spotřeba (při provozu i ve standby)

Splňuje toto nějaký receiver?

Co doporučujete?

Díky, Luboshak

PS - bude skokový rozdíl v kvalitě obrazu u SD kanálů na FullHD plazmě Panasonic 42", když nyní mám technisat digit s2 připojený scartem? Přece jenom HD kanálů moc sledovat nebudu, ale olympiáda na ČT v HD je lákavá a věřím, že pak tam bude taky dost zajímavých pořadů.
Luboshak

Příspěvekod Saidxxx » 10 lis 2009, 19:30

Porava
Naposledy upravil Saidxxx dne 10 lis 2009, 19:38, celkově upraveno 1
Saidxxx

Příspěvekod Saidxxx » 10 lis 2009, 19:32

Saidxxx píše:Ahoj Luboshak.Vantage není špatná volba,rozhodně patří k těm lepším strojum na trhu,jen ta cena nechce spadnout dolu.Ta většinou odrazuje od rozhodování co vlastně koupit.Vše co se zde píše tak je pomucka pro řešení potíži, které mají i jiné značky,jen je těžké vyhodnotit, která značka jich má nejméně.Jsou to dlouhé hodiny hledání a stejně to sám nejste většinou schopen jasně a dobře rozhodnout.Informace mohou být zkreslené a to často navede na špatný směr rozhodování.Potom člověk musí sám posuzovat z vice směru a for do které značky vlastně jít. Nemám možnost srovnat kvalitu jiných značek ale většina vašich požadavku Vantage splnuje i když některé s potížemi.HD obraz z Vantage je nádherný i SD programy přepočítané jsou velmi slušné.Zapojení přez HDMI kabel nejlepší z několika možných připojení.Spotřeba je dosti vysoká ,hlavně v klidu ta je nišší až u nástupcu ,které chystá Vantage koncm roku.Jsou to opravdu mašinky na vysoké urovni a já sám na ně nedočkavě čekám.Má označení Vantage HDTV-Rekorder VT-1.Cena bude vysoká ,hlavně na začátku prodeje ale jednou klesne a to bude muj čas. :) Nahlédni zde--- http://www.hdtv-pro.de/hdtv-receiver/va ... -3949.html ---Co se týká toho Fergusna Ariva 200,bra bych ho opravdu jen jako pokusný stroj v mém případě k počítači na krátkodobé sledování či nahrávání atd.To je duležité vědět při posuzování.Zdar a dobrou volbu!
Saidxxx

Příspěvekod Luboshak » 13 lis 2009, 14:46

Ahoj a díky za odpověď. Mám už z toho hlavu jak pátrací balón :-). Začal jsem docela vážně uvažovat nad tím optikem, ale spotřeba mě odradila. 20 W ve standby je moc. U Vantage 1100s se píše 29W v provozu a 3W ve standby, to je pěkné. Asi počkám do vánoc, co se bude dít s cenami. Olympiáda začíná až v únoru, tak je ještě čas :-). Ta mašinka co se chystá dle tvého odkazu vypadá zajímavě, ale umím si představit za kolik to bude :( . Ale víc funkcí stejně ani nepotřebuju, než co nabízí 1100s.

Luboshak
Luboshak

PředchozíDalší

Zpět na Vantage HD-8000 / HD-7100 / HD-6000 / HD-1100